Vloerverwarming plaatsen?

Een vloerverwarming systeem wordt onder de vloer aangelegd en dient als verwarming. Dit betekent dat u in plaats van uw radiatoren nu uw kamers van beneden kunt verwarmen. Dit biedt meerdere voordelen en zorgt er voor dat u op lange termijn altijd goedkoper uit dan als u met radiatoren blijft verwarmen. Niet alleen bespaart u geld maar zal het wooncomfort in huis ook een stuk hoger liggen met vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarmingen

Vloerverwarming biedt meerdere voordelen, waaronder dat u op uw energienota zult besparen. Daarnaast zal de warmte gelijkmatig verdeeld worden in huis wat weer resulteert in een aangename temperatuur. Een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgt dat het erg behaaglijk wordt in de binnenkamers maar zorgt er voor dat tocht in de kiem wordt gesmoord. Tocht ontstaat als er extreme temperatuursverschillen zijn in een kamer, denk aan verwarmen met een radiator aan slechts een kant van de kamer. De andere kant van de kamer blijft koud. En omdat u nu geen radiatoren meer nodig heeft zult u dus ook uw huis nog beter kunnen indelen. Er is namelijk meer ruimte.

Prijzen

Bij een kleine kamer van 10 m2 bent u zo een €650 euro kwijt voor het laten plaatsen van welk soort systeem vloerverwarming dan ook. Het is belangrijk om te weten of u de vloerverwarming als bijverwarming of als hoofdverwarming gaat gebruiken. Daarnaast zullen ook het gebruik van matten of het infrezen van de vloer de uiteindelijke prijs kunnen beïnvloeden. Hieronder een overzicht van de kosten in Ypenburg.

Bijverwarming Uitgebreide bijverwarming Hoofdverwarming Matten Ingefreesd
tot 20 m2 tot 15 m2 tot 10 m2 €775 euro €750 euro
tot 40 m2 tot 30 m2 tot 20 m2 €950 euro €850 euro
tot 60 m2 tot 45 m2 tot 30 m2 €1200 euro €990 euro

Subsidies krijgen

Is er op dit moment een vloerverwarming premieregeling waar u gebruik van kan maken? Van tijd tot tijd biedt de overheid ook premies aan om de aanschaf van een nieuw vloerverwarmingssysteem dragelijker te maken. Kom meer te weten over vloerverwarmingen en ga naar subsidie-vloerverwarming.nl