Rolluiken

Het installeren van een rolluik kun je zelf doen of uitbesteden. Het klinkt logisch om het liever zelf te doen om zo kosten te besparen, alleen vraagt het om meer deskundigheid dan je denkt.
Je kunt kiezen uit een inbouw, opbouw of voorzet rolluik. Elk soort wordt anders gemonteerd en vraagt om andere aanpak. Je kunt hierbij de volgende mogelijkheden toepassen:

  • Inbouwrolluik: wordt vaak toegepast bij nieuwbouwwoningen, omdat het rolluik wordt weggewerkt in de buitenmuur. Bij renovatie aan een bestaande woning is het ook mogelijk. Er komt alleen veel breekwerk bij kijken.
  • Opbouwrolluik: kan toegepast worden bij bestaande bouw en wordt het rolluik tussen de buitenmuur of het kozijn geplaatst.
  • Voorzetrolluik: kan toegepast worden bij bestaande bouw. Het rolluik op het kozijn of de buitenmuur geplaatst.
    Daarbij is natuurlijk de vraag of het rolluik handmatig of elektrisch is. Hoewel je handmatige rolluiken makkelijker monteert, vraagt elektrische rolluiken om meer deskundigheid.

Lees verder over rolluiken en de soorten.

Rolluik laten plaatsen door een specialist

Het laten plaatsen uitbesteden aan een specialist uit Ypenburg heeft vele voordelen. Je kunt allereerst advies krijgen over de beste rolluik voor jouw wensen. Het plaatsen gaat vaak ook snel en vakkundig en daarnaast krijg je vijf jaar garantie op het rolluik en de plaatsing ervan!