Muizen bestrijden

Muizen komen in Den Haag in grote getale voor. In de natuur is dat geen probleem, maar zodra ze in je huis komen wordt het een dilemma. Muizen dragen overdraagbare ziektes en infecties met zich mee en ze kunnen ook een spoor van vernieling in je huis achterlaten. Een snelle en efficiënte aanpak in muizenbestrijding is daarom gewenst.

Muizen overlast

Muizen lijken onschuldige diertjes, maar ze kunnen voor een heleboel overlast zorgen. Vooral in de buurt waar ook voedsel te vinden is, zoals de keuken, kunnen muizen een groot risico voor de gezondheid vormen. Hun uitwerpselen kunnen namelijk ziektes verspreiden. Daarnaast knagen muizen graag aan alles. Dat is niet alleen vervelend omdat ze dingen stuk maken, maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn als ze gaan knagen aan elektriciteitsdraden bijvoorbeeld.

Eén van de eerste signalen die worden opgemerkt dat er muizen in het gebouw aanwezig zijn is de sporen van vernielingen die ze achterlaten. Ook laten ze overal kleine zwarte keuteltjes achter en soms kun je ze horen scharrelen achter muren en in buizen. Ongediertebestrijding voor muizen moet snel ingezet worden als je merkt dat je last van muizen hebt, omdat muizen zich razendsnel voortplanten.

Bestrijding

Je kunt zelf al heel veel preventieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat muizen zich niet in jouw woning gaan nestelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voedingswaren goed afgesloten bewaard en dat je etensresten en kruimels direct opruimt. Dek spleten en kieren goed af, zodat de muizen minder snel bij je naar binnen kunnen komen.

Er zijn diverse middelen voor ongediertebestrijding voor muizen verkrijgbaar bij tuincentra en dierenspeciaalzaken. Denk hierbij aan muizenvallen en muizengif. Wil je direct verzekerd zijn van een doeltreffende aanpak in de bestrijding van muizen? Schakel dan de hulp in van een deskundige ongediertebestrijdingsdienst. Zij kunnen je helpen met het verdrijven van de ongewenste gasten. Bovendien kunnen ze er ook voor zorgen dat de kans op herhaling kleiner is door het geven van nuttige adviezen over preventieve maatregelen.

Lees verder op Rijksoverheid en Wikipedia.