Airco-installatie

Airco heeft niet alleen invloed op de productiviteit van de werknemers maar ook op hun tevredenheid. En dat is begrijpelijk want meer comfort en betere werkomstandigheden maken het werken nu eenmaal leuker. En als de werkomstandigheden prettig zijn kan er ook beter gewerkt worden. De werknemerstevredenheid leidt op deze manier dus tot betere prestaties op de werkvloer.

Meer productiviteit en betere prestaties

Werknemers zijn het belangrijkste productiemiddel van een bedrijf en uit de bovenstaande feiten blijkt dat airco zorgt voor een optimale productiviteit en betere prestaties. Je zou dus wel kunnen zeggen dat een bedrijf met airconditioning een hoger bedrijfsrendement heeft dan een bedrijf zonder. En als je het zo bekijkt is het installeren van airconditioning in werkelijkheid maar een kleine investering die zich in no-time terugverdiend.

Welke airco is geschikt voor in een kantoor?

Het aanbod aircosystemen voor kantoren is heel groot en divers. De verschillen hebben vooral te maken met de plek waarop deze airco’s worden geïnstalleerd. We zullen hieronder de meest voorkomende aircosystemen voor kantoren bespreken:

> Cassette aircosysteem

Een cassette aircosysteem wordt in het plafond geïnstalleerd. Het grote voordeel van deze optie is dat het zo weinig ruimte inneemt. De vloeren en muren blijven immers helemaal vrij en het enige wat je ervan ziet is een rooster in het plafond. Het is dus een zeer ruimtebesparende en vanuit esthetisch oogpunt aantrekkelijke oplossing. Een cassette aircosysteem is echter niet altijd mogelijk. Een voorwaarde is namelijk dat er sprake is van een verlaagd plafond. Dit is noodzakelijk om het systeem in te kunnen bouwen.

> Vloer/ console airco

Een vloer/ console airco is een compact systeem die op de op de vloer van het kantoor geplaatst kan worden. Bij sommige modellen is het ook mogelijk om de console laag aan de wand te monteren, zo blijft de vloer enigszins vrij. Dit aircosysteem is uitermate handig voor een kantooromgeving met een schuin dak. Hierbij is een cassette of wand airco immers geen optie.